Dijous, 18 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els alcaldes de Ciutadella, Algemesí i Berga seran els convidats d’honor al balcó per Sant Fèlix

L’ ajuntament de Vilafranca fa uns mesos que treballa en ferm per sol·licitar a la UNESCO que declari la Festa Major de Vilafranca Patrimoni de la Humanitat, segons ha explicat l’ alcalde, Marcel Esteve, a la nostra emissora. En el marc d’ aquesta iniciativa, els tradicionals convidats del consistori per la diada de Sant Fèlix seran representants de municipis que ja han aconseguit aquesta distinció per a les seves festes, com és el cas de Berga, o d’altres que estan en tràmits com és el cas de Ciutadella a Menorca i Algemesí, al País Valencià.

Esteve es mostra esperançat en les possibilitats de Vilafranca, segons ha dit als Diàlegs de Ràdio Vilafranca.

L’any passat, la Patum de Berga es va incorporar a la llista de “Les Obres Mestres del Patrimoni Oral i Immaterial”, de la que també forma part el Misteri d’Elx, incorporada fa uns quatre anys.

El Patrimoni de la Humanitat és un pla de protecció dels béns culturals i naturals del món proposat per l’Organització de les Nacions Unides per a l’Educació, la Ciència i la Cultura, a través de la "Convenció sobre la Protecció del Patrimoni Mundial Cultural i Natural", aprovat el 1972.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: