Dijous, 16 de Juliol de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El trasllat de l’Incavi al Parc Àgora es pot fer realitat en els propers mesos

En una entrevista a Vilafranca TV el director general de l’Incavi, Joan Aguado, ha desvetllat que finalment s’han desbloquejat els impediments administratius que no feien possible el trasllat de l’estació enològica del carrer d’Amàlia Soler al nou edifici del Parc Àgora.

Aquest trasllat es va acordar per conveni entre la Generalitat i l’Ajuntament de Vilafranca quan Aguado encara era alcalde. Segons ha explicat el director general de l’Incavi a canvi del trasllat la Generalitat havia de cedir el terreny de les antigues sitges del servei nacional del blat, a prop de la caserna de la guardia civil, però aquest terreny el va expropiar l’estat per les obres de l’AVE i aquí es va generar un problema administratiu que no s’ha pogut desencallar fins ara. D’aquesta manera Joan Aguado ha explicat que en pocs mesos es podria produir el trasllat definitiu de la seu de l’Incavi. En aquest sentit Aguado també ha confirmat que l’actual conseller, William Carnes, manté el compromís del conseller Siurana, de traslladar també a Vilafranca les oficines de l’Incavi, que actualment es troben a Barcelona, i d’aquesta manera Vilafranca acollirà tota la seu de l’Incavi.D’altra banda i en relació al sector Aguado ha explicat també que aquesta verema i com a prova pilot es posa en marxa a la Terra Alta i a Costers del Segre, un sistema informàtic amb targeta magnètica pel control automàtic de la declaració de la collita. Aquest sistema permetrà controlar amb rigor l’entrada de raïm als cellers, i també el control en els llocs on s’hi sobre posen diferents denominacions d’origen.L’objectiu de la targeta vitícola de Catalunya és la creació de la targeta única de lliurament de raïm per a tots els viticultors de Catalunya i gestionar les pesades de raïm a través del Registre Vitivinícola de Catalunya.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: