Divendres, 9 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’alcalde i l’AFABAR diuen a la jutgessa que reconsideri retornar al propietari el gos perillos

L’Alcalde Marcel Esteve va enviar dimecres un escrit a la titular del Jutjat d’Instrucció núm. 1 de Vilafranca demanant-li que, tenint en compte les circumstàncies que envolten el cas, reconsideri la decisió de retornar al seu propietari els gossos perillosos.

 

 

Des de l’Ajuntament es considera que d’una banda, un dels gossos no consta ni identificat ni inscrit en el registre, d’acord amb les lleis que regulen la tinença de gossos potencialment perillosos; i d’altra banda, consta que el propietari dels gossos té antecedents judicials per fets violents i baralles.  

En aquestes circumstàncies, l’alcalde demana a la jutgessa que valori la situació i, si ho creu convenient i previs els informes veterinaris i les comprovacions que siguin necessàries, adopti les mesures adients per tal d’evitar que els gossos esmentats romanguin a la finca o puguin sortir al carrer, amb la possibilitat que es produeixin noves i greus agressions. L’alcalde demana que també es valori, si cautelarment el propietari de la animals pot ser privat del dret a la tinença d’animals perillosos.

Per altra banda, l’Ajuntament està procedint als tràmits per obrir expedient sancionador al propietari dels gossos per no disposar de la documentació dels animals en regla.

 

 

 

 

 

El Departament de Salut i Consum ja ha requerit el propietari per tal que presenti de forma immediata els rebuts de les pòlisses d’assegurança de responsabilitat civil referents als dos gossos potencialment perillosos i que iniciï els tràmits per obtenir la llicència de tinença d’aquests animals pel que fa a un dels dos gossos, del qual el propietari no ha presentat cap mena de documentació. En cas que el propietari no presenti la documentació requerida, el Departament de Salut i Consum obrirà un expedient sancionador que pot arribar al descomís cautelar dels dos animals. En cas que el propietari no s’avingués al decomís voluntari, l’Ajuntament presentaria una denúncia al jutjat exposant els fets.

Així mateix, l’Associació de Families Acollidores de Barcelona (AFABAR) s’ha volgut manifestar al voltant d’aquesta situació, per tal defensar els drets dels infants. Des de l’Associació, Josep Barberà comentava que estaven molt sorpresos per aquesta decisió, sobre tot pel que fet que els propietari dels gossos i la família del nen agredit, viuen al mateix carrer.

 

Des de AFABAR es considera que al voltant d’aquest fet s’han produït també alguns fets estranys, ja que sembla que s’ha perdut l’expedient.

 

AFABAR agreix la celeritat amb la que Ajuntament i Consell Comarcal han actuat en aquest tema, i han manifestat també que s’estan plantejant alguna actuació a nivell parlamentari per tal de fer pressió sobre l’administració de justícia i que es reconsideri aquesta decisió.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: