Dissabte, 24 d'Octubre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La JERC demana el vot contrari a la proposta de l’estatut perquè hipoteca el futur dels joves

Els representants de la Federació Comarcal de l’Alt Penedès de les Joventuts d’Esquerra Republcana, la JERC, han fet una roda de premsa per tal de demanar el vot contra la proposta d’estatut que es porta a referèndum diumenge.

De fet els joves republicans han presentat un decàleg de qüestions per les quals consideraven que calia dir No, com per exemple que no reconeix Catalunya com a nació, i es queda en nacionalitat; consideren també que el sistema de finançament no és satisfactori, les competències importants es queden a Madrid i no es protegeix la llengua catalana no es potencia la presència internacional de Catalunya. La portaveu de la Federació Comarcal de l’Alt Penedès de la JERC, Marta León, explicava així les qüestions que afectaven més als joves.

 

En un sentit similar s’ha pronunciat el conseller nacional en representació de l’Alt Penedès, Pol Pagès, que considera que l’estatut que es porta ha aprovació no millora la situació de Catalunya com a país, i que la deixa al mateix nivell que la resta d’autonomies de l’Estat Espanyol.

 

Des de la JERC es considera que el fruit de l’acord entre Zapatero i Mas, que és el que es porta a aprovació ara, no satisfà les demandes i necessitats de Catalunya com a poble.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: