Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Penedès és la D.O. Catalana amb més presència, però encara ha de potenciar la part comercial

Aquest matí l’Institut Català de la Vinya i el Vi, l’INCAVI, ha presentat al Museu de Vilafranca l’estudi “El mercat del vi”. La presentació ha comptat amb la participació del director general de l’Incavi, Joan Aguado, i ha servit conèixer una anàlisi del consum del mercat del vi a l’estat espanyol i a Catalunya; i també la participació que hi tenen les D.O. Catalanes.

Aguado comentava que l’estudi analitza el panorama de tot l’estat espanyol, i que pel que fa als vins catalans el director general de l’Incavi considerava que calia fer encara un esforç important per posar-se al dia.

 

Aquest esforç per millorar les vendes de vins catalans tant dins com fora de Catalunya ha de comptar amb la participació de les diferents denominacions d’origen, de les empreses i també de l’administració, com explicava Aguado.

Així mateix, i parlant de la presència de les D.O., Aguado explicava que la del Penedès és la més destacada entre les catalanes, però que també s’ha de continuar treballant per millorar les vendes.

 

Joan Aguado ha comentat també que des de l’Incavi s’han fet campanyes per mirar de promocionar els vins catalans, i remarcava que sovint els vins de les D.O. catalanes tenen poca presència, sobre tot a les cartes dels restaurants.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: