Dimarts, 19 de Gener de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Poden branques dels arbres de la Plaça Sant Joan perque pateixen una malaltia

Ahir , a primera hora, es va fer una poda de seguretat als plataners de la Plaça Sant Joan. Els treballadors de l’empresa encarregada de realitzar aquesta tasca han tallat algunes branques febles que podien caure i han netejat les restes de la poda.

Els arbres pateixen una malaltia que els afebleix la fusta de les branques. El motiu principal pot ser el canvi en la pavimentació de la Plaça. De fet, els plataners no toleren gaire bé aquest canvi i per això es posen malalts. A més, darrerament hi ha hagut força vent, fet que també afebleix les branques. D’altra banda, les condicions climàtiques han provocat que la brotació enguany sigui molt forta i, per tant, les branques han de suportar més pes de l’habitual. En qualsevol cas, la malaltia, el xancra és un fong que debilita la fusta. La poda de seguretat també es fa als arbres del Tívoli. Allà, tot i que no hi ha paviment, el terra s’ha endurit i es produeix el mateix problema. No cal patir per la seguretat de les persones després de la poda i tampoc abans ja que l’entramat de branques dels arbres hagués evitat que les branques trencades caiguessin a terra o a sobre d’algú.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: