Dissabte, 8 d'Agost de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les escoles públiques de Vilafranca es reuneixen per tal d’intentar consensuar el mateix horari

El recent Pacte Nacional per a l’Educació comportarà diverses millores per les escoles catalanes. Una de les primeres que es portarà a terme serà l’ampliació , en una hora més cada dia, de les classes a les escoles públiques, de tal manera que s’equipararan amb les hores de classes que ofereixen les escoles concertades.

En les darreres setmanes els equips escolars dels cinc centres públics de Vilafranca han estat debatent aquesta aplicació de la hora, perquè des del departament d’Educació s’ha donat un marge que va dels dos quarts de nou del matí a les sis de la tarda per poder-la aplicar. La Generalitat demana també que s’apliqui un criteri de coherència en els centres públics d’un mateix municipi. El director de l’escola Baltà Elias, Pere Anton González, ha avançat que el criteri majoritari de les escoles de Vilafranca és el d’aplicar el mateix horari que la concertada, és a dir situant la hora de més de 12 a una del migdia. L’escola Mas i Perera és la única que ha optat per escollir un altre horari. En aquest centre es planteja començar les classes a dos quarts de 9, fins a dons quarts d’una. Per tal d’intentar arribar a un consens s’ha plantejat una reunió amb els directors de tots els centres, la regidora d’educació i l’inspector de la Generalitat. La reunió s’ha de celebrar aquest matí a l’escola Pau Boada. Amb aquest canvi d’horari les escoles públiques oferiran a partir del proper mes de setembre 30 hores lectives a la setmana, tot i que aquesta hora de més cada dia no es dedicarà a augmentar el curriculum sinó que servirà per oferir espais de repàs dels coneixments.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: