Dimecres, 15 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Conseller d’Agricultura ha comentat la seva voluntat de millorar la comunicació amb el sector

En la seva primera visita oficial com a Conseller a Vilafranca, Jordi Williams Carnes comentava ahir a la tarda després de inaugurar les fires de maig que Vilafranca havia sabut mantenir la seva capacitat agrícola tot adaptant-se també a les noves necessitats com a capital de comarca i nucli comercial i industrial. Segons William Carnes, aquestes fires n’eren una mostra clara.

D’altra banda, i parlant de qüestions relacionades amb el sector vinícola, el conseller comentava que s’havia reunit amb representants d’Unió de Pagesos de la comarca, i que els havia expressat la seva voluntat de treballar conjuntament amb el sector; tot i remarcar que l’administració no pot entrar per exemple a marcar preus de producte, per si vetllar per un bon funcionament d’un sector econòmic tant important

 

Així, va recordar també que en aquests moments cal fer un seguiment de tot el que te a veure amb l’aprovació de la nova OCM del vi, i que aquesta és una qüestió que tampoc es pot tractar d’esquena a les parts implicades.

 

William Carnes considerava que el Penedès està fent des de fa uns anys una transformació encaminada a potenciar la comercialització de productes de qualitat i amb un gran valor afegit, i que aquest és un bon camí en que l’administració hi pot jugar un paper. Segons el conseller, a través de l’Incavi la Generalitat pot ajudar a la promoció i coneixement dels vins, en aquest cas del Penedès, per tal que el consumidor els tingui més presents, i per tant també aquests tinguin més valor.

 

El conseller d’Agricultura va comentar també que cal que els elaboradors de cava aprofitin que el producte és més conegut avui dia que fa uns mesos, tot i que sigui gràcies al famós boicot, i que aquesta és una oportunitat per mirar que el cava surti de la seva comercialització estacional i relacionada exclusivament amb les festes de Nadal.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: