Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Es presenta a Vilafranca la corresponsalia del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya a l’Alt Penedès

Aquesta associació d’arquitectes de la comarca tindrà la funció de donar servei i opinió a ciutadans individuals i col·lectius sobre temes d’arquitectura i urbanisme.

 

La presentació de la corresponsalia del Col·legi d’Arquitectes de l’Alt Penedès es va fer dimecres a l’auditori del Museu a través d’una jornada de debat. La jornada se centrava en la cobertura de les vies del tren i proposava dues ponències dels responsables d’urbanisme de Terrassa i Vic, dues ciutats que ja han soterrat les vies i que ja tenen aquesta experiència. Albert Vilarrassa, de Vic, i Pere Montañà, de Terrassa, van explicar com havia estat la cobertura del tren a les seves respectives ciutats i els problemes que se’ls han presentat en cada cas. Tal com apuntava un dels arquitectes de la subdelegació, Josep Rubió, poc abans de la jornada, les obres de la cobertura de l’AVE són un pas importantíssim pel desenvolupament futur de Vilafranca. Per això es debatrà aquesta qüestió també més endavant. Es preveu que aviat es programi un sopar tertúlia amb els urbanistes de l’ajuntament de Vilafranca per parlar dels projectes arquitectònics i urbanístics que hi ha per la vila. També es parlarà de les obres de cobertura de les vies del tren com a projecte fonamental de tota la integració de la vila. Respecte aquest tema, abans de la jornada un dels arquitectes va parlar sobre el projecte de l’estació de trens i les obres que s’hi fan actualment. En qualsevol cas, la valoració que es fa des de la subdelegació és purament tècnica i no es volen posar en temes polítics, sinó funcionar com un fòrum de debat. a subdelegació del col·legi d’arquitectes té la intenció de programar actes com aquest de forma periòdica per tal de debatre sobre temes d’arquitectura i urbanisme i aprendre d’altres experiències. Amb la corresponsalia, s’acosta el col·legi als col·legiats de la comarca i també a tota la societat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: