Dissabte, 3 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Del 21 al 23 d’abril Vilafranca celebra la 13ª Diada del Graller

Enguany coincidint també amb la diada de Sant Jordi, la coordinadora de grallers ha  organitzat un bon gruix d’actes entre els que destaca l’homenatge a Jaume Vallès i Güell i una menció especial que rebran les colles convidades que enguany compleixen el 25è aniversari

Des de l’any 1994, la coordinadora organitza aquesta festa, que es converteix en punt de trobada de les principals agrupacions de grallers de Catalunya. Les seves activitats passen per tallers, conferències, exposicions, mostres de folklore tradicional, concerts i també homenatges a antics grallers.

Els actes començaran el proper divendres 21 d’abril, amb la presentació del llibre Tocat Pel Foc de Jordi Cubillos. A les 11 de la nit al forat del pany els actes continuaran amb el Carajillo concert de grallers, una activitat que l’any passat va recollir un gran nombre de participants i espectadors.

Durant la jornada del dissabte 22 d’abril es desenvoluparan un nombrós grup d’actes, dels què en destaquen l’espectacle Abrigat bé la pell, si vols arribar a vell, a càrrec del grup Trienni. Aquest espectacle, que es realitzarà a do quarts de dotze de la nit del dissabte barreja la narració i la música. És una obra que s’estrena a Vilafranca sota la direcció de Toni Regueiro, amb el pianista Oriol Pidelaserra, el graller lluís Bullit i amb la col·laboració de l’actor Oscar Orbezo. Aquest acte continuarà amb el ball de la portàtil FM.Altres novetats d’aquest dia del graller es podran trobar a la fira de luthiers, amb la ubicació d’un torn que permetrà veure l’elaboració d’una gralla i la subhasta també d’un quadre de lluís Masachs. Aquesta subhasta s’iniciarà a travé de la pàgina web dels grallers www. grallersdevilafranca.org. La subhasta finalitzarà però després del sopar de colles. Aquelles persones que vulguin optar per al quadre podran accedir a la sala després del sopar, moment en què es farà la subhasta final d’aquest quadre. Una altra de les novetats es podrà veure a la cercavila del dissabte , que comptarà amb la visita de la Mulassa de la Torre de Torredemabarra, acompanyada per la Fanfarra de la Torre, una formació que combina els instruments de vent metàl·lics, amb la percussió i les gralles. El dia del grallers serveix també per homenatjar a un graller de la comarca que hagi contribuït a engrandir i conservar el món de la gralla. Enguany aquest homenatge serà per a Jaume Vallès i Güell , conegut com el Vallès.

El diumenge 23 d’abril a dos quarts de dotze i la plaça Jaume Primer començarà el concert de totes les colles participants. Amb la instal.lació de dos escenaris es podran escoltar més d’una trentena de colles participaran en aquesta festa, que vol fer de Vilafranca la capital de la gralla i els grallers.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: