Dimecres, 8 d'Abril de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca mostra el seu patrimoni medieval a partir d’ aquest cap de setmana

El Patronat Municipal de Comerç i Turisme inicia a partir d’aquest març una nova proposta de turisme cultural, adreçada a difondre el patrimoni medieval de Vilafranca.

El recorregut d’ aquesta ruta ens conduirà des del segle XII, època de la fundació de Vilafranca, fins a finals de l’Edat Mitjana i ens descobrirà una vila pròspera gràcies a la seva situació entre terres cristianes i musulmanes i a la concessió per part del rei Alfons de poder celebrar fires i mercats.

De la importància de Vilafranca com a centre religiós, econòmic i jurídic de l’època han quedat nombrosos edificis, espais i fets significatius que prenen ara rellevància i es mostren per a coneixement del públic en general. Així, la ruta passa per la Basílica de Santa Maria, la Capella de Sant Joan, el Palau que acull el Museu del Vi i el Claustre de Sant Francesc.

La intenció és que aquesta nova proposta de turisme cultural sigui amena i per això, les explicacions estan farcides d’ anècdotes segons Josep Anton Pérez de Tríade.

 

Les visites guiades per la Vilafranca Medieval seran comentades pels historiadors professionals de l’empresa de Serveis Culturals Tríade i de moment només es faran aquest diumenge i els dos següents.

El preu d’aquest itinerari és de 5 euros i, donat que els grups són reduïts, caldrà fer una reserva prèvia a l’Oficina Municipal de Comerç i Turisme, a la planta baixa de la Casa de la Vila o al telèfon 93 818 12 54.

Properament, Penedès Televisió emetrà en Alta Definició (HD)

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: