Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca és una de les primeres ciutats catalanes en habitatges de protecció iniciats l’ any 2005

La Conselleria de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya va presentar la setmana passa l’informe sobre el sector de l’Habitatge a Catalunya 2005. Les dades de l’informe assenyalen que Vilafranca és, amb 175 habitatges, un dels municipis de Catalunya on s’han iniciat més habitatges de protecció oficial.

En aquest aspecte, Vilafranca tan sols és superada per Barcelona, Sant Cugat del Vallès, Sabadell, Terrassa, El Prat de Llobregat i Santa Coloma de Gramenet i està per sobre de ciutats demogràficament més grans com Granollers, Lleida, Girona, Manresa, Reus, l’Hospitalet, Tarragona o Mataró. Amb aquest 175 habitatges amb protecció oficial, Vilafranca concentra el 90% dels habitatges de protecció que es van iniciar l’any passat a l’Alt Penedès.

Pel que fa als preus de l’habitatge nou, l’informe de la Generalitat confirma Vilafranca en una zona mitjana comparant-la amb d’altres municipis capitals de comarca i amb certa proximitat amb Barcelona. Tant en el preu/m2 (2.688 euros) com en l’increment registrat durant el 2005 (9,9%), Vilafranca està clarament per sota de la mitjana de Catalunya (3.280 euros i un increment del 23,6%) i també de municipis com Vilanova, Terrassa o Girona.

En canvi, Vilafranca està a un nivell similar a municipis com Vic, Reus, Olot, Manresa o Igualada, si bé totes aquestes capitals de comarca han sofert un increment dels preus de l’habitatge nou, durant el 2005, d’entre el 15 i el 30%.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: