Dimecres, 8 d'Abril de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El ple d’Olèrdola aprova de manera definitiva el projecte de millora del camí Rossend Montané

En sessió celebrada dimarts a la nit, el ple de l’ajuntament d’Olèrdola va aprovar de manera definitiva el projecte de pavimentació i millora de l’eix Rossend Montané. Recordem que el projecte defineix aquest camí de 6 quilòmetres de longitud com “l’eix transversal d’Olèrdola i via de comunicació principal del municipi”. El projecte té un pressupost de 421.000 euros i incorpora també la pavimentació del camí de Rocallisa, que uneix el camí Rossend Montané amb la carretera de Vilafranca a Moja.

 L’aprovació definitiva del projecte es va acordar amb els vots favorables d’Alternativa per Olèrdola i PSC i els vots negatius de CiU i PP. La regidora d’ERC no va participar en el ple, per absència justificada.

El regidor del PP, Jordi Alonso, qualificava la inversió a l’eix Rossend Montané com a desmesurada i entenia que no s’havia valorat on feia falta aplicar les millores de reparació de camins.

El regidor del PSC, Joan Bertran, va votar a favor després de recordar que Olèrdola té camins que són de titularitat municipal “i l’Ajuntament hi ha de dedicar-hi recursos”. El PSC també destacava que calia tenir en compte millores en altres camins, com el de Daltmar o trams del de Viladellops.

El grup municipal de CiU va recordar que es tractava de la inversió més important de la legislatura. Pere Bertran, portaveu de CiU, entén que la quantitat permetria fer les reparacions necessàries al camí Rossend Montané i millorar també altres camins del municipi.

 

L’alcalde, Josep Tort, va explicar que l’Ajuntament només aportava de finançament propi 60 mil dels 421 mil euros del projecte, mentre que la resta provenia del PUOSC i de la Diputació.

L’alcalde va manifestar que no s’oblidaven altres camins, com així ho demostrava les actuacions puntuals fetes en els darrers mesos o bé l’arranjament que es produiria en el camí de Daltmar en cas d’acordar-se un conveni de col·laboració amb l’empresa Uniland. La previsió és que els treballs, després d’adjudicar-se, es puguin començar a executar abans de l’estiu.

El ple també va aprovar, en aquest cas per unanimitat, el nomenament de Pere Soler com a jutge de pau titular del municipi. En l’acord també es nomena jutge de pau substitut a Pere Sadurní Roig.

En el torn de precs i preguntes Jordi Alonso, del PP, va qualificar com a barbaritat la suspensió de llicències acordada a les urbanitzacions després de l’aprovació inicial del Pla General. En la mateixa línia, des de CiU es va valorar que seria una decisió que perjudicaria a molts veïns del municipi. L’alcalde va aclarir que la suspensió a les urbanitzacions no afectava a les obres menors i era una decisió que es prenia per facilitar l’elaboració dels plans de compensació i d’urbanització.

 

Properament, Penedès Televisió emetrà en Alta Definició (HD)

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: