Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Prop d’ un miler de persones participaran a la Rua del Carnaval de Vilafranca

A les 10 d’ aquesta nit viurem una de les activitats més tradicionals del Carnaval vilafranquí, la Rua, que manté els canvis introduïts l’ any passat i afegeix alguna novetat més.

Així, després d’ un intens debat sorgit arran de la bona acceptació que va tenir la Rua de l’ any passat que per problemes meteorològics es va celebrar en divendres, la intenció de la Comissió de Carnaval és mantenir la Rua en dilluns com s’ ha fet sempre.

La Rua d’ aquesta nit comptarà amb 23 carrosses i 5 comparses, una carrossa i 4 comparses més respecte l’ any passat. En total, la Rua de Vilafranca comptarà amb prop d’ un miler de participants i la intenció és anar augmentant any rera any segons explica el Cap de Cultura, Àngel Hom.

 

La Rua sortirà del final de l’ Avinguda de Tarragona, a les 10 de la nit, arribarà a la Rambla de Sant Francesc, on farà el tomb, continuarà per la Rambla de Nostra Senyora i acabarà a l’ avinguda de Barcelona, a la cantonada amb el carrer de Cid.

Una de les novetats d’ aquest any és que SM el Rei Carnestoltes i la seva cort participaran a la Rua, mentre sopen davant del Casino.

 

L’ altre novetat és que varia la ubicació del lliurament de premis i es farà a la Rambla de Sant Francesc, davant del monument a Milà i Fontanals.

Totes les carrosses participants reben un ajut econòmic i a més, es disputaran 3 premis: 500 euros per a la millor carrossa de la Rua, 300 euros per a la millor carrossa de la comarca i 300 euros per a la millor carrossa de Vilafranca. Per a les comparses hi ha un únic premi de 250 euros.

Després d’ aquesta intensa i llarga nit, els actes del Carnaval de Vilafranca continuaran demà per la tarda amb la instal·lació de la capella ardent del difunt Rei Carnestoltes, a la plaça de la Vila.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: