Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Demà es presenta a Vilafranca el llibre de Sergi Sol, "Joan Coromines, una vida de llegenda"

El llibre proposa una aproximació exhaustiva i minuciosa a aquesta figura incomparable, donant a conèixer l’esperit apassionat i el compromís de Joan Coromines amb Catalunya.

Sol ha explicat en una entrevista a La Plaça que es comença a interessar per Coromines a l’ època que estudiava Dret, a la Universitat de Barcelona, quan descobreix un personatge extraordinari i amb una vida de llegenda. Així, a banda de la seva faceta com a savi i lingüista, Coromines va militar activament política i culturalment, protagonitzant alguns dels episodis més vibrants i audaços dels anys vint i trenta del segle XX: l’ intent d’ atemptat contra el rei Alfons XII i Primo de Rivera al Garraf o la defensa de la proclamació de la República, l’ any 34. També va ser un excursionista empedreït i a l’ exili va coronar un cim verge andí de més de 5 mil metres.

Sergi Sol defineix Coromines com un home insubornable, que mai es va doblegar al poder.

Amb aquesta obra, Sol, vol posar de manifest l’estratègia d’una part dels polítics i de la intel·lectualitat del país que ha amagat la militància política i cultural de Coromines.

Per escriure el llibre, Sol s’ ha entrevistat amb una de les germanes de Coromines que encara és viva, una eminent psiquiatra, i també ha parlat amb el lingüista Joan Solà, amb Antoni Maria Badia i Margarit, un dels seus detractors científics i amb el poeta Carles Duarte que va exercir d’ ajudant seu durant deu anys. També li han estat molt útils els intercanvis epistolars que la Fundació Coromines ha anat publicant.

"Joan Coromines, una vida de llegenda" ha estat escrit en forma de biografia novel·lada amb l’ objectiu d’ arribar a tothom, segons Sol.

Sergi Sol és llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona i actualment treballa com a periodista al setmanari El 3 de Vuit. En la presentació del llibre, que tindrà lloc demà a les 8 del vespre, al Via Fora de Vilafranca, estarà acompanyat per Ricard Rafecas, Jordi Llavina i Fonxo Blanc.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: