Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El ple de l’Ajuntament d’Olèrdola aprova el projecte de millora del camí Rossend Montané

Les obres tenen un pressupost de 421.000€, i el propòsit de millorar la seguretat i els accessos d`aquesta via que uneix els nuclis d`Olèrdola

Dimecres passat el ple de l’Ajuntament d’Olèrdola va aprovar el projecte de pavimentació i millora del camí Rossend Montané. El projecte defineix aquest camí de 6 quilòmetres de longitud com "l’eix transversal d’Olèrdola i via de comunicació principal del municipi", recordant la seva funció d’unió dels nuclis de Sant Miquel, Moja i Sant Pere Molanta. El projecte té un pressupost de 421.000 euros i incorpora també la pavimentació del camí de Rocallisa, així com l’arranjament d’interseccions al camí de Can Sadurní. L’acord del ple també preveu les compensacions econòmiques als 3 propietaris dels terrenys afectats per aquest projecte declarat d’utilitat pública.

El projecte va rebre els vots favorables de l’equip de govern(Alternativa per Olèrdola i ERC) i del PSC, mentre que CiU i PP van votar en contra. Jordi Alonso, del PP, va explicar el seu vot negatiu dient que la inversió era "exagerada". Des del PSC es va votar a favor després de veure que s’aclarien dues deficiències referides a l’afectació de serveis i a la denominació d’una obra al carrer Carrerada de Moja. Joan Bertran va reclamar "que no es fessin pedaços" i va indicar que també caldrien fer obres de millora a la carretera de Daltmar. El portaveu de CiU, Pere Bertran, va considerar que "s’hagués pogut estalviar més de la meitat del cost del projecte i tenir les mateixes solucions". Des de CiU també es va recordar que l’any 90, quan es va fer el camí, els propietaris van cedir els terrenys de manera gratuïta i ara, en canvi, els 3 propietaris afectats rebrien compensacions.

L’alcalde d’Olèrdola, Josep Tort, va remarcar que el projecte buscava prioritzar la seguretat dels veïns d’Olèrdola que utilitzen aquesta via, i va indicar que per això s’ampliava l’eix en punts conflictius, com el tomb de Cal Colàstic.

Tort també va subratllar que el projecte incorpora la pavimentació del camí de Rocallisa, una via d’un quilòmetre que passarà a ser de doble sentit de circulació i incorporarà cunetes de canalització d’aigua. Aquesta intervenció permetrà, segons Tort, descongestionar els problemes de trànsit que es viuen a l’interior del nucli de Moja.

L’alcalde també va informar que els tres propietaris afectats ara per les obres del camí Rossend Montané no havien volgut cedir gratuïtament els terrenys, tal i com sí va passar l’any 90 en les obres del camí.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: