Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Un equip mesurarà els camps electromagnètics de l’ edifici de Telefònica a Vilafranca

La setmana passada va quedar instal·lat al terrat de l’escola pública Baltà Elias un equip de mesura de camps electromagnètics.

L’ equip, que ha estat instal·lat a instàncies de l’Ajuntament de Vilafranca pels Departaments de Medi Ambient i Habitatge i d`Universitats, Recerca i Societat de la Informació, permetrà mesurar i controlar les emissions de les estacions base de telefonia mòbil i vetllar per la qualitat ambiental.

Arran de la preocupació exposada per diferents ciutadans al voltant de la presència d’antenes de telefonia mòbil a l’edifici de Telefònica, situat al carrer Eugeni d’Ors, just al costat de l’escola Baltà Elias, l’Ajuntament de Vilafranca es va posar en contacte amb la Generalitat, aconseguint la instal·lació d’aquest equip de mesura.

Segons l’ ajuntament, en els primers dies de funcionament els valors han oscil·lat entre 0`35 i 0`57 volts/metre, mentre que el màxim permès per la Generalitat són 27 volts/metre.

Els equips de mesura de la xarxa de la Generalitat s’instal·laran en més de 70 municipis de Catalunya i Vilafranca és dels primers municipis que en té.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: