Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El final del ramadà

Els musulmans i les musulmanes que resideixen a Catalunya van viure la setmana passada el final del mes sagrat del Ramadà, del qual, entre d’altres rituals, destaca el dejú que es practica durant

Entre dimecres i diumenge s’han realitzat a Catalunya celebracions de tota mena, especialment trobades per a fer àpats comunitarisi per celebrar el final d’aquest mes de Ramadà.

Tot i que en els països de majoria musulmana la festa de final del Ramadà és una de les celebracions més importants del cicle anual, i omple de joia els carrers i les places de pobles i ciutats, a Catalunya, aquesta festivitat encara no és del tot visible i té lloc preferentment en l’àmbit domèstic. El mes de Ramadà, i les celebracions que comporta la seva finalització, apleguen aquí fidels de molts països i cultures diferents, sense oblidar els musulmans nascuts a Catalunya.

Entre les activitats de caire estrictament religiós cal esmentar les trobades a les mesquites per a fer les oracions especials d’aquestes dates i seguir els discursos dels imams. Després, trobem múltiples formes de celebrar la festivitat. Les festes de final de ramadan van associades al menjar, amb múltiples plats tradicionals del Marroc, el te, la músic ai la conversa per posar-se al dia de les últimes novetats.

El ramadà són 30 dies dedicats a la oració i al retrobament amb amics i familiars però sempre està associat a la festivitat i l’alegria,

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: