Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’IDAP prepara l’inici de la seva activitat formativa al Centre de Tecnologies Vilafranca Virtual

Des del passat 5 de setembre i fins al 30 l’Institut d’Aprenentatge Productiu (IDAP) de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès manté obert el període d’inscripcions del programa formatiu Vilafranca Ciutat com a Escola,

Vilafranca Ciutat com a Escola és un programa adreçat a persones majors de 16 anys, en situació d’atur laboral, que tinguin ganes d’aprendre d’una forma pràctica i molt engrescadora entorn a l’àmbit professional que desitgin. Tothom hi pot tenir accés, essent molt heterogènia la configuració del grup, que pot aplegar des de joves que no han certificat l’ESO, a llicenciats o persones que necessiten un reciclatge per a reemprendre el seu itinerari professional. El programa disposa de 20 places i la inscripció es gratuïta. L’inici del curs està previst per al dia 3 d’octubre.

Els objectius Vilafranca Ciutat com a Escola són facilitar l’adquisició dels coneixements teòrico-pràctics i habilitats relacionades amb una professió tot procurant paral·lelament un desenvolupament personal i cultural de l’aprenent. Mitjançant l’adquisició de competències diverses a Vilafranca Ciutat com a Escola els participants tenen la oportunitat de resoldre la situació socio-personal en la que es troben, ja sigui la pròpia inserció laboral o acadèmica, un grau més elevat de participació social o la millora del nivell de coneixements.

L’altre programa formatiu de l’IDAP és la Botiga d’Aprenentatges TIC, obert també a tothom que tingui més de 12 anys, però en aquest cas específicament adreçat a aquells ciutadans i ciutadanes que es vulguin iniciar en l’aprenentatge de les noves tècniques digitals, en la navegació per Internet i en tot allò que tingui a veure amb la informàtica i l’ús de l’ordinador. A la Botiga d’Aprenentatges TIC s’hi aprèn de forma individualitzada i pràctica i és el propi usuari qui marca el ritme de treball així com els coneixements i habilitats que vol adquirir d’acord amb els seus interessos particulars.

L’activitat formativa a la Botiga d’Aprenentatges TIC, te lloc diàriament, de 4 a 8 de la tarda, i és el propi usuari qui tria i reserva la franja horària que millor li convé. El programa va iniciar-se el passat 12 de setembre, però atès que la seva activitat és contínua i ininterrompuda les incorporacions poden realitzar-se en qualsevol moment i aquestes poden tenir la durada que l’usuari desitgi i necessiti.

Per a més informació entorn a aquests dos programes es pot consultar el web de l’IDAP (idap.vilafrancavirtual.org), o bé dirigir-se personalment al centre (Pl. de la Verema, núm. 1, 1er pis).

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: