Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’ajuntament de Vilafranca ha creat la borsa jove d’habitatge per tal de facilitar l’ampliació d’ofe

La Borsa Jove d’Habitatge és un servei d’intermediació entre una persona jove que busca un pis de lloguer i el propietari d’un pis que es vol llogar.

L’alcalde de Vilafranca, Marcel Esteve, ha destacat l’esforç que ha fet el consistori en els darrers anys per tal d’impulsar una política activa d’habitatge, amb la construcció de nous habitatges de protecció oficial, tan de compra com de lloguer. Per la seva banda el regidor d’urbanisme, Josep Colomé, ha assenyalat que aquesta nova oferta s’adreça tan als joves com també als propietaris d’habitatges. El servei d’estadístiques de l’ajuntament està fent un llista dels pisos buits que hi ha a la vila. Encara no està finalitzat però ja se n’han comptabilitzat més de 150. Es tracta d’aconseguir que aquests pisos no es degradin i entrin en el mercat de lloguer.També hi ha confirmat el regidor de joventut, Francisco Romero, que ha destacat la doble vessant de la proposta.Concretament s’ofereixen un seguit de serveis, tant al jove com al propietari, amb la gestió i seguiment del contracte.Als propietaris se’ls ofereix una pòlissa multirisc gratuïta i una assegurança per el cobrament dels rebuts, a més de la tramitació i gestió. Als joves se’ls dona suport per optar a un habitatge digne a uns preus per sota del mercat. Els requisits per participar a la borsa jove són tenir de 18 a 35 anys, estar empadronat a Vilafranca i uns ingressos mínims de 1’5 iprem.

En aquests moments la borsa s’ubica a la seu de la Societat Municipal d’Habitatge, al carrer de la Font nº 39, però per tal de poder donar un millor servei es traslladarà properament al carrer Banys nº 11, on hi haurà la nova seu de la Societat Municipal d’Habitatge.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: