Dijous, 8 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Consell d’alcaldes de l’Alt Penedès

El consell d’alcaldes tracta els fons locals d’;inversió i la possibilitat de crear una xarxa pública virtual comarcal.

El dijous 26 de març, es va celebrar sessió plenària del Consell d’Alcaldes de l’Alt Penedès a la seu del Consell Comarcal. En aquesta sessió, hi assistien per primera vegada els alcaldes de Santa Fe del Penedès, Jordi Bosch, i Puigdàlber, Pere Farré.

Com a primer punt de l’ordre del dia, el director dels Serveis Territorials del Departament de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat, Joan Rabasseda, va explicar als alcaldes com havia anat el primer any del quinquenni 2008-2012 del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya, quines projectes de la comarca s’havien presentant al Fons Estatal d’Inversió Local i com es resoldrien les duplicitats entre ambdós. També va parlar sobre les sol·licituds presentades des dels ajuntaments de l’Alt Penedès a la convocatòria d’ajuts extraordinaris per als danys provocats per les ventades del 24 i el 25 de gener de 2009.

Tot seguit, el director gerent del Consorci Administració Oberta de Catalunya, va explicar l’oferta de serveis als ajuntaments per promoure l’ús de les noves Tecnologies de la Informació i la Comunicació a l’Administració. En relació a aquest tema, el gerent del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Llorenç Estivill, va presentar una proposta de creació d’una Xarxa Pública Virtual Comarcal per connectar els ajuntaments amb el servidor del Consell Comarcal. Això permetria als ajuntaments aprofitar els recursos en xarxa del Consell Comarcal que permetrien millorar el servei a la ciutadania i les relacions interadministratives. El Consell Comarcal aportarà el 100% de la instal·lació i el primer any de manteniment de la línia telefònica als ajuntaments de la comarca que es vulguin adherir a la proposta. Finalment, Jesús Salius, conseller president de l’Àrea d’Atenció a les Persones del Consell Comarcal, va exposar als alcaldes els criteris seguits per a la propera creació de 3 Serveis d’Atenció Integral per a persones grans i persones amb discapacitats als municipis de Torrelavit, Font-rubí, i Mediona.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: