Diumenge, 16 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Mesures d’estalvi d’aigua de l’Ajuntament de Pacs han permès anul·lar la multa de l’ACA

El 12 de desembre de l’any passat l’Ajuntament de Pacs del Penedès va rebre un expedient sancionador de l’Agència Catalana de l’Aigua.

Un expedient assenyalant que havien excedit les limitacions de consum d’aigua establertes. L’import de la multa, de gairebé 12.500€, va ser un cop dur per a les arques municipals. Amb una resposta ràpida i proactiva, l’Ajuntament va presentar al·legacions detallades, comprometent-se a una sèrie de mesures correctives i preventives. En primer lloc, malgrat no estar legalment obligats a tenir un Pla d’Emergència per sequera, van optar per desenvolupar-ne un. A més, van establir un Comitè de Sequera per avaluar regularment la situació i ajustar les restriccions segons fos necessari. La campanya per a la conscienciació i l’estalvi d’aigua va ser un dels punts centrals de la resposta de l’Ajuntament.

Aquest mes de maig han començat una iniciativa per fomentar l’estalvi d’aigua, distribuint gratuïtament filtres d’estalvi d’aigua a les llars municipals, així com a les escoles locals. A més, han anunciat un campionat d’estalvi d’aigua per incentivar la participació ciutadana amb les inscripcions obertes fins aquest dijous. L’Ajuntament també ha posat en marxa l’expedient per a una nova ordenança que reguli les mesures aplicables a l’abastament d’aigua potable i els usos de l’aigua durant situacions de sequera.
Després d’analitzar les al·legacions presentades i les accions empreses, l’ACA ha decidit sobreseure l’expedient sancionador. Això significa que la multa ha estat anul·lada, donant un impuls positiu a les accions correctives de l’Ajuntament.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: