Dimarts, 23 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’ACA destina 400.000€ per a millorar i ampliar el sistema de control de la presa de Foix

S’ha posat a licitació aquests treballs per millorar la seguretat d’aquesta presa, que estan finançats íntegrament per els fons Next Generation.

L’Agència Catalana de l’Aigua ha posat a licitació els treballs per a millorar la seguretat de la presa de Foix, a l’Alt Penedès, destinant un total de 408.750 euros, finançats íntegrament pels fons europeus Next Generation. Es disposa fins el 8 de juny per a la presentació d’ofertes. Concretament, es duran a terme diverses actuacions per a millorar i ampliar el sistema d’auscultació, amb l’objectiu de tenir un major control dels possibles moviments de la presa, davant de la necessitat d’obtenir dades i mesures de tots els paràmetres que cal controlar.

Els treballs preveuen habilitar un nou sistema per a controlar els moviments verticals, els horitzontals, així com el control de fissures. A més, també es preveu la construcció una xarxa de sensors per al control sísmic. Amb aquests treballs, que tindran una durada de sis mesos, també s’habilitarà un nou sistema per a l’aportació de dades de manera automàtica, millorant així el temps de resposta en la presa de decisions.

Actualment, el sistema d’auscultació de la presa de Foix compta amb un mesurador de juntes externes que controla l’obertura, el lliscament i el bolc de la junta/fissura situada al centre de la presa.

Paral·lelament, l’ACA ha adjudicat els treballs, amb un import proper als 80.000 euros, per fer una batimetria actualitzada, quantificació i caracterització dels fangs dipositats a l’embassament de Foix, per tal de millorar la seva gestió i la seva qualitat i evitar així les floracions de cianobacteris, en el marc del conveni signat amb la Diputació de Barcelona.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: