Dilluns, 17 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Festival EVA presenta la seva 20a edició reivindicant la paraula, l’oralitat i la tradició

Divendres a la tarda, al Claustre de Sant Francesc de Vilafranca, es feia pública la programació de la 20a edició del Festival EVA.

L’acte va estar conduït pel periodista Toni Orensanz i va comptar amb les intervencions del director dels Serveis Territorials de Cultura al Penedès Romà Cano, el cap del servei de Cultura de Vilafranca Àngel Hom i l’alcaldessa de Pradell de la Teixeta Lourdes Aluja. Enguany, el Festival comptarà amb tres seus: Penedès, del 31 de maig al 22 de juny, Tarragona ciutat, del 13 al 29 de juny, i Pradell de la Teixeta, del 5 al 7 de juliol, i acollirà gairebé un centenar d’espectacles. L’EVA continua fidel a la seva essència amb una programació acurada, propostes per a tots els públics i una reivindicació constant de la paraula, l’oralitat i la tradició sense pretensions ni artificis.

La programació del vintè EVA reflecteix l’esperit eclèctic del Festival, amb narració per adults, per a infants i música. D’entre l’apartat pròpiament de narració per adults, destaquen diversos noms, com els de Paula Carballeira, Celso Fernández, Charo Pita o Mònica Torra. Com a plat fort, el Castell de Sant Martí Sarroca acollirà un espectacle a tres bandes per adults, on es podran veure les actuacions de Matías Tárraga, Esperanceta de Casa Gassia i Adolfo Osta i Cati Plana.

A cavall entre la narració, la música i el cabaret, el Festival EVA proposa grans noms de l’escena actual. Es podrà gaudir de la irreverència de Las Glorias Cabareteras, el cabaret pagès d’Esperanceta de Casa Gassia o la Guerrilla poèticomusical de las Patas Arriba. Un altre irreverent que se suma a la llista serà en Roger Peláez, que promet una nit de xerrera amb intents de cantar acompanyat de Vidal Soler a la guitarra a Sant Pere de Riudebitlles.

Tota la programació i els detalls de cada proposta es poden consultar al web https://enveualta.com/

A banda de la presentació del programa, divendres es va inaugurar ‘La casa de l’EVA’, una exposició itinerant per commemorar els 20 anys, que es podrà veure també a les tres seus: Vilafranca del Penedès, Tarragona i Pradell de la Teixeta. L’exposició està comissariada per Marta R. Peribáñez i Joan Tomàs.

Foto: Festival EVA

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: