Dissabte, 1 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El coach Toni Albiol reflexiona al Vinseum sobre el paper dels pares a les graderies

La xerrada, organitzada pel CE Xamba, reflexionava sobre la importància de crear un ambient sa i de respecte en els partits de categories formatives de qualsevol esport.

Malauradament, de tant en tant, es produeixen episodis d’incidents durant els partits de categories formatives de diversos esports. Incidents que no tenen com a protagonistes als infants, sinó als pares, que, bàsicament, només haurien d’acompanyar-los. Aquesta problemàtica va ser el leitmotiv de la xerrada impartida pel coach Toni Albiol a l’auditori de Vinseum aquesta setmana.

Una xerrada organitzada per Club Esportiu Xamba, destinada als pares i mares de l’entitat, però oberta també a la resta de la ciutadania, i que plantejava una problemàtica que encara persisteix. El coach esportiu Toni Albiol reflexionava sobre el paper dels pares a la graderia mentre presencien els partits dels seus fills i filles.

Albiol advoca per un paper passiu, i no tant semblant al d’un hooligan. Animar, sí, però amb respecte i evitant generar enfrontament i episodis d’agressions o insults que alguna vegada tots hem viscut.

Un dels aspectes principals que apunta el coach, i que sovint no es té present, és que l’objectiu principal en aquestes edats tempranes és la formació. Des del Xamba, club organitzador de la xerrada, expliquen que alguna vegada han hagut de conviure amb aquestes situacions indesitjables.

En els propers mesos el Xamba té previst organitzar xerrades centrades en l’esport, la nutrició o el coaching, en el marc del 40è aniversari de l’entitat, que es commemorarà la propera temporada.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: