Dimarts, 18 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Pol Retamal exclama el descontent de l’atletisme espanyol, en peu de guerra contra la Federació

Molts atletes com el martinenc o Xènia Benach es queden fora de l’Europeu de Roma, tot i tenir plaça per World Ranking, al no haver assolit la mínima d’excel·lència que marca la RFEA.

L’atleta martinenc no ha estat convocat per la selecció espanyola pel Campionat d’Europa que començarà el dia de 7 de juny a Roma. Es torna a repetir la història. Retamal i molts altres atletes espanyols, compleixen els requisits de la federació internacional per disputar el campionat, però al no assolir la famosa mínima d’excel·lència de la Federació Espanyola, queden fora dels campionats internacionals. És la pròpia federació qui no convoca atletes que han fet mèrits necessaris.

Arran de la seva no convocatòria, repetint l’episodi del Mundial de fa dos anys, Pol Retamal ha denunciat la situació que viuen molts atletes, inclòs ell mateix, a travès d’un comunicat a les xarxes socials.

Retamal denuncia els criteris de selecció imposats per la Federació Espanyola, assegurant que són «injustos» i perjudiquen el desenvolupament dels atletes, complicant les opcions de disputar, per exemple, els Jocs Olímpics d’aquest estiu. Per exemple, al no disputar un europeu, s’esvaeix una gran oportunitat de sumar punts al ranking internacional, que dona plaça olímpica.

La no internacionalitat dificulta, a més, poder seguir dedicant-se a l’atletisme, al no poder rebre beques i ajuts. El comunicat arriba a afirmar: «Es frustrant que la teva pròpia federació sigui la que decideixi desqualificar-te del campionat, estant ja classificat per la federació internacional».

Desencís, frustració i ràbia generalitzada en un ampli sector de l’atletisme espanyol, que ha mostrat el seu suport a un Pol Retamal que advoca per recollir firmes i aconseguir que la Federació Espanyola deixi de privar els atletes de rebre la seva merescuda recompensa.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: