Diumenge, 19 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Del 17 al 19 de maig tornen les Fires de Maig a Vilafranca del Penedès

Del 17 al 19 de maig tornen les Fires de Maig a Vilafranca del Penedès

Aquest migdia s’ha presentat a la Casa de la Vila una nova edició de les Fires de Maig de Vilafranca del Penedès, que se celebraran del 17 al 19 de maig al recinte firal de la Zona Esportiva.

La presentació ha anat a càrrec de l’alcalde FranCisco Romero, de la regidora de Comerç, Lourdes Sànchez, i de membres de la Comissió de Fires.

Aquest esdeveniment firal és el gran punt de trobada social i econòmic del Penedès i ofereix un recinte multisectorial que permet conèixer les novetats dels diversos sectors i alhora mostrar el potencial del territori. Les Fires tenen una vocació d’obertura cap al públic local i d’arreu que busca nous productes, serveis i un espai de trobada agradable. Conformen un gran aparador de més de 17.000 m2 amb propostes que permeten al públic tocar, tastar i conèixer de primera mà una infinitat de productes i serveis innovadors. L’any passat la van visitar unes 25.000 persones.

La regidora de Comerç, Lourdes Sànchez, ha destacat la recuperació de la conferència inaugural de les Fires de Maig es farà el dimecres 15 de maig, a les 20h, al saló de sessions de la Casa de la Vila, a càrrec de Gena Moner, directora creativa de Joieria Moner, que abordarà el relleu generacional d’establiments centenaris. Sànchez també ha explicat que l’associació de comerciants “Vilafranca Activa” tindrà estand propi amb un espai més gran que en anteriors edicions comptant amb el suport de l’Ajuntament. “Hi ha moltes activitats programades, més que altres anys, i a l’Espai Demo hi ha diverses presentacions de productes previstes”, ha comentat.

Per part de “Vilafranca Activa”, Xavier Lecegui explicava que l’entitat “està en procés de reinventar-se i teníem clar que volíem tornar a ser presents i de forma activa a les Fires. Amb el suport de l’Ajuntament hem aconseguit un espai més gran, on podrem fer activitats, donar informació de l’oferta comercial que tenim a Vilafranca, fer xerrades, demostracions i presentacions de productes”.

El tret de sortida de les Fires de Maig serà el divendres 17, a les 11h, amb la inauguració davant del Pavelló Firal. Les Fires de Maig s’estructuren en diferents sectors. El sector de l’automoció hi té com cada any una presència molt destacada. Hi haurà automòbils de 16 concessionaris i 21 marques diferents. En representació del sector, Jaume Nicolàs, explicava que com a novetat ja hi haurà alguna marca xinesa “com a mostra d’un canvi de cicle en el sector de l’automoció. Els concessionaris oferirem assessorament per transitar cap al vehicle elèctric”. L’any passat s’hi va tancar la venda de 107 vehicles. Jaume Nicolàs comentava que la venda de vehicles particulars “està pujant. Esperem vendre entre 120 i 140 vehicles. Mantenim un any més el sorteig de 3.00 euros entre les persones que comprin un vehicle a les Fires”.

També hi destaca la zona gastronòmica, amb artesans que ofereixen productes propis i un estand de la DO Penedès, a l’anomenada Plaça del Vi, on es podran fer tastos de vins de la zona de diversos elaboradors. També hi tenen cabuda les entitats, que han programat activitats variades i tallers. Completen l’oferta de les Fires de Maig un espai on es faran demostracions; un altre dedicat a xerrades de més gran format, l’anomenat espai Demo, a la zona d’automoció; una zona d’activitats per a la canalla destacant un circuit d’educació viària i l’anomenat Bàsquet Fira, que promociona el Casal, i les parades d’artesans i les atraccions fora del recinte firal. Hi haurà en funcionament el servei del bus gratuït i el trenet (50 cèntims) amb dues parades al centre per anar fins al complex firal.

Per la seva banda, l’alcalde FranCisco Romero es mostrava il·lusionat de poder presentar una nova edició de les Fires, aquesta vegada com alcalde de Vilafranca, un certamen que vincula sectors tradicionals com el comerç, l’automoció i el vitivinícola amb la Plaça del Vi. “Tots aquests motors econòmics sumen perquè les Fires de Maig siguin un punt de trobada i d’atracció, una Àgora on el visitant/comprador visqui una experiència única. Les fires multisectorials com les Fires de Maig ofereixen moltes possibilitats i estem treballant per incorporar elements innovadors que les facin més atractives encara”, ha afirmat l’alcalde.

D’altra banda, l’alcalde ha informat que enguany el sector de la maquinària agrícola no serà present a les fires per decisió pròpia. “A banda de la crisi estructural, s’hi ha afegit la sequera, que afecta molt el sector agrícola. Ens sap molt de greu i donem suport a les seves reivindicacions. Hi haurà diversos moments dins les Fires de Maig per expressar aquest suport”, afirmava FranCisco Romero. Max Margalef, en representació del sector, corroborava les paraules de l’alcalde. “El sector agrícola pateix molt. Ens dol molt però aquest any hem pres la decisió de no ser-hi, com tampoc ha estat present la maquinària agrícola en fires importants com la de Vic o la de Saragossa. Agraïm el suport a les nostres reivindicacions”, ha afirmat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: