Dimarts, 30 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Una taula rodona ha servit per presentar la reactivació del Sindicat de Llogateres del Penedès

Aquest dissabte al migdia i a la plaça Milà i Fontanals es va fer la presentació del Sindicat de Llogateres del Penedès.

Va ser la posada en escena de la reactivació de l’entitat que vol tornar a ser un referent de la lluita per un habitatge just i universal.

Els objectius de l’entitat a curt termini són els de fer front a alguns desnonaments anunciat per als propers mesos, i a llarg termini organitzar un sidicat fort que pugui fer front al que anomenen ‘barbàrie capitalista’.

L’acte de presentació d’aquest dissabte consistia en una taula rodona i posterior debat on es van exposar diferents visions dels moviments que en l’actualitat lluiten per un habitatge digne, de qualitat i d’abast universal.
Participaven en l’acte representants del Sindicat de Llogateres del Garraf, del Sindicat d’Habitatge de l’Eixample i del Sindicat de Llogateres de Barcelona.
Entre d’altres s’exposaven les diferents formes d’organització, per exemple al Garraf es fan reunions presencials dos cops al mes.

També s’explicaven les principals problemàtiques que aborden els sindicats, en aquest cas cincidents arreu. Per exemple assessorar i ajudar a llogaters que no poden fer front al pagament de les rendes de lloguer, a persones que es troben de cop i volta amb la no renovació del lloguer del seu habitatge o problemes amb la fiança. També les dificultats en l’accés al lloguer d’un habitatge que pateixen determinats col.lectius i finalment fer front als desnonaments.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: