Divendres, 14 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

UP demana peritatge urgent de les pèrdues en la collita de vinya per la pedregada de dissabte

Unió de Pagesos alerta de les afectacions, especialment en el cultiu de la vinya i demana que se’n faci un peritatge urgent per tal de poder tramitar els ajuts a les explotacions afectades.

Segons els càlculs del sindicat, les pèrdues econòmiques totals en la collita d’enguany es podrien enfilar entre els 5 i 6 milions d’euros.
Les pedregades de dissabte passat van causar entre el 70 i el 100% de pèrdues de collita en finques sobretot entre Guardiola de Font-rubí, Sant Quintí de Mediona, Sant Martí de Sarroca, Pacs del Penedès, Vilafranca del Penedès, Santa Margarita dels Monjos i Castellet i la Gornal a l’Alt Penedès. En total, les afectacions en aquesta darrera comarca es concentren en una franja de territori que, de nord a sud, s’estén en una superfície aproximada d’unes 1.500 Ha de terreny.
Unió de Pagesos avisa, també, que les pedregades de dissabte poden haver causat no només pèrdues a les vinyes per a la collita d’enguany sinó també a la collita de l’any que ve, a causa dels cops de pedra que van rebre els sarments dels ceps.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: