Diumenge, 28 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La primavera truca a la porta: cap de setmana de sol i boires amb màximes superiors als 20º

Les temperatures seran àmpliament càlides. Entre 5 i 7 graus per sobre del que tocaria.


Vinyes emboirrades des de Viladellops, Fran Lorenzo.

Arrenquem el divendres amb boirines, després d’una nit inestable que ha deixat quatre gotes a molts punts del país.Ara bé, aquests núvols baixos han desaparegut ràpidament, donant pas a una jornada marcada pel sol i l’absoluta estabilitat. Tot plegat, amb unes temperatures que al migdia tocaran sostre, amb màximes superiors als 22 graus.

Previsió per aquesta tarda

Cap de setmana càlid
Demà al matí, començarem el dia amb boirines o, fins i tot, boires, especialment en punts del litoral i prelitoral, una situació típica de la primavera. Per tant, la visibilitat quedarà reduïda a molts punts del Penedès i les temperatures força frenades. Ara bé, tal com ha succeït avui, aquestes tendiran a dissipar-se amb molta rapidesa i les temperatures s’enfilaran de valent. Tot i que no esperem uns valors tan alts com els d’avui, les màximes superaran amb facilitat dels 20 graus.

Previsió per a dissabte al matí

I diumenge, la situació serà pràcticament calcada a la de dissabte. Si bé, els núvols baixos seran més presents i més densos, concretament, al litoral i punts aïllats del prelitoral penedesenc. Allà o apareguin, els costarà de marxar i l’ambient serà més fresc. A la resta, domini del sol, amb quatre núvols prims.

La vinya comença a brotar
Ja fa dies que rebem al portal d’imatges de MeteoPenedès una multitud de fotografies dels ametllers, presseguers i cirerers florits. Ara bé, aquesta darrera setmana ja ho ha fet la vinya. Tot i que no de forma generalitzada, alguns ceps ja han començat a brotar. En part, gràcies a les precipitacions de la setmana passada, que han permès que la terra respiri.


Presseguer florit a Vilafranca del Penedès, Jordina Jané.


Presseguers florits a Subirats, Maria Rosa Ferré.


Cirerer florit a Vilafranca del Penedès, Joridna Jané.


Cep brotant a Viladellops, Olèrdola, Fran Lorenzo.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: