Diumenge, 28 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Jessica Tipan (Esportiu Penedès), campiona de Catalunya Absoluta de Marató

Jessica Tipan (Esportiu Penedès), campiona de Catalunya Absoluta de Marató

Amb un temps de 2h 48’18”, rebaixava la seva millor marca en cinc minuts. El Campionat de Catalunya de Marató s’encabia dins la Marató de Barcelona.

Jessica Tipan corredora de l’Esportiu Penedès, s’ha proclamat campiona de Catalunya de Marató. L’atleta va cobrir els més de 42km en 2h 48’18”, coronant-se com a campiona Absoluta de 2024. Curiosament, aquesta Marató no era el pic important per a Tipan, qui te totes les mirades posades en l’Ultra Trail de Penyagolosa del proper mes d’abril, però va sortir a per totes i el resultat no podia haver estat més profitós rebaixant, a més, la seva marca en cinc minuts.

Altres corredors del club van participar a Barcelona i tots ells van aconseguir millorar les seves
respectives marques personals. En dones, Tannia Elena Quirós va marcar un bon registre de 3h 07’28”,
mentre que Pilar Casas corria en 3h 43’55”. A l’apartat masculí, molt bones estrenes a la distància per
Marc Martí, amb 2h 33’20” i per a Gerard Mangrané, amb 2h 33’53”, mentre que Óscar Moreno va ser
sub3h i va córrer en 2h 59’03”.

Shirley Kap, corredora de Luxemburg afincada a La Ràpita i que corre amb l’Esportiu Penedès, és una
de les atletes que figuraven inscrites al Campionat de Catalunya de Marató, que es disputà dins la
Marató de Barcelona, tot i que ho feia fora de concurs, o dit d’unaltre manera, sense opcions a medalles, en necesitar tres temporades consecutives amb llicència catalana per tal d’optar al títol.

Malgrat tot, va ser la primera inscrita al Campionat en creuar l’arc de meta, amb un temps de 2h47’32”, que alhora és la millor marca d’una atleta de Luxemburg des de 1991.

Els atletes de la categoria Sub14 del club tenien la cita del Campionat per equips en Pista Coberta. Les noies, a la Final B, s’imposaven a l’encontre i s’alçaven amb aquest títol, amb un equip integrat per Núria Nadal, Noa Moreno, Marta Tomás, Valeria Plasencia, Elisa Guilera, Aina Velasco, Maria Català, Jannat Guermaa, Júlia Ferré, Emma Bastardas i Maria Morató.

En aquest encontre, va caure el Rècord comarcal del Relleu 4×200, amb el quartet integrat per Ferré – Català – Velasco – Nadal, amb un registre de 1’55”14. En masculí, històric tercer lloc català a la Final A, i a només mig punt del subcampió català, amb un team integrat per Rodrigo Salces, Aritz Soria, Víctor Lorente, Arnau Viladoms, Nil Suriol, Isaac Nicolas, Alejandro Domingo, Iu Merino, qui va batre el Rècord comarcal sub14 de Salt amb Perxa, Albert Moreno, Marcel Lacruz i Ian Vázquez.

Finalment, al Gran Premi de Marxa en pista Ciutat de Gavà, triomf a la categoria sub12 per Alba Capell, en els 2000m marxa, en un temps de 10’23”0, sota la pluja. En sub20 femení, Clàudia Tejera s’estrenava en un 5000m marxa amb el club i aconseguia la segona posició amb 35’32”7, mentre que Pedro José Aranda va ser quart Veterà, amb 28’18”5.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: