Diumenge, 28 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Comença la primavera amb pols sahariana i temperatures disparades

Comença la primavera amb pols sahariana i temperatures disparades

Un canvi de temps arribarà per Diumenge de Rams

Quan passaven 6 minuts de les quatre de la matinada de dimecres, donàvem la benvinguda a la primavera astronòmica, una estació que durarà 92 dies i 18 hores i que s’allargarà fins al 20 de juny. L’entrada a aquesta estació ha estat per la porta gran, i és que ja portem uns quants dies amb temperatures molt per sobre del que tocaria, amb màximes superiors als 24 o 25 graus.

Primavera al Penedès, Maria Rosa Ferré.

D’altra banda, des d’aquest dimecres s’hi ha sumat la pols en suspensió, provinent del Sàhara, que ha deixat unes sortides i postes de sol ben terroses, com les que ens enviava avui el Fran Lorenzo des de Viladellops, Olèrdola.

Calitja des de Viladellops, Olèrdola, Fran Lorenzo.

Aquest dijous, ha arrencat amb poc fred i amb força núvols. El cel tapat s’ha accentuat a causa de la mala qualitat de l’aire. Tot plegat, aquest migdia també es presentarà calorós, fins i tot, més que ahir, amb temperatures que podrien superar els 25 graus al Penedès a les hores centrals del dia.

De cara a demà, repetirem la mateixa tònica, però amb més sol i mantenint la calitja. Ara bé, la pols en suspensió tendirà a enretirar-se, i la qualitat de l’aire millorarà lleugerament, amb unes temperatures que, per si no n’hi hagués prou, encara s’enfilaran més.

Darreres fuetades d’hivern
Tot plegat, però, té les hores comptades, i és que a partir del cap de setmana i, més concretament, pel Diumenge de Rams, tindrem un canvi de temps que ens portarà una forta i acusada baixada de les temperatures, situant-se per sota del que tocaria, i l’entrada d’inestabilitat. A partir de demà, perfilarem la previsió i detallarem el temps per aquest inici de Setmana Santa.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: