Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Transports aprova el projecte de traçat d’una passarel·la de vianants sobre l’AP-7 als Monjos

Transports aprova el projecte de traçat d’una passarel·la de vianants sobre l’AP-7 als Monjos

L’objectiu del projecte és «millorar la seguretat viària dels usuaris més vulnerables buscant potenciar una mobilitat més sostenible».

El Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible ha aprovat l’expedient d’informació pública i definitivament el projecte de traçat per a la construcció d’una passarel·la de vianants sobre l’AP-7, al km 200,8, al terme municipal de Santa Margarida i els Monjos.

Aquesta actuació compta amb un pressupost estimat de més de 868.000 euros. Properament, es publicarà la resolució corresponent al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE).

L’objectiu del projecte és «millorar la seguretat viària dels usuaris més vulnerables buscant potenciar una mobilitat més sostenible». Per aquest motiu, la passarel·la s’ha projectat pel costat de Tarragona del pas superior de l’autopista, ja que les voreres són més amples i disposen d’enllumenat en tota la longitud. A més, en previsió de l’ampliació del quart carril, s’han projectat dues obertures per col·locar únicament una pila a la mitjana, sense piles laterals. Pel que fa a la tipologia de la passarel·la, s’ha optat per una solució prefabricada perquè és més econòmica i per la seva facilitat de muntatge.

L’actuació s’inclou al Pla de Recuperació, que destina 659 milions d’euros dels fons NextGenerationEU per modernitzar més de 80 túnels, protegir fauna i usuaris vulnerables i promoure la sostenibilitat, l’eficiència energètica i l’acció contra el soroll a les carreteres a la Xarxa de Carreteres de l’Estat.

La imatge correspon a la visita del Secretari General d’Infraestructures del Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, Xavier Flores, a Santa Margarida i els Monjos al març del 2023.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: