Diumenge, 28 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

S’ha inaugurat la remodelació de la Creu de Santa Digna al barri del Poble Nou

L’acte d’inauguració es va fer aquest diumenge a les dotze del migdia davant la mateixa creu, a la cruïlla del Passeig de Rafel Soler i l’Avinguda de Vilanova.

La presentació anava a càrrec del president de l’Associació de Veïns del Poble Nou, Josep Maria Tobella, que es mostrava molt satisfet, perquè finalment es donava resposta a una demanda popular.

Per causa de les obres del tren d’alta velocitat, durant el mes de març de 2005, es va fer una intervenció preventiva de desmuntatge de la creu. L’any 2018 es van iniciar les obres remodelació plaça Santa Digna i el 2019 ERC denunciava l’estat en el que es va muntar la creu.
Ara, sis anys després s’ha pogut reinaugurar la col.locació d’aquest element del patrimoni local i l’alcalde, Francisco Romero, es mostrava molt satisfet de treball final.

La primera documentació que en fa referència és del segle XV. La trobem citada en diferents documents d’èpoques diverses. L’any 1934 va ser enderrocada i l’any 1945 restablerta en un altre lloc diferent a l’original. Les obres de cobertura de les vies l’han tornat a desplaçar.

A més de les paraules de l’alcalde i de Joan Solé Bordes, l’acte d’inauguració va comptar també amb parlaments de la Regidora de Cultura, Àngels Dalmau, i Francesc Escudé, en nom de totes les persones particulars que s’hi han interessat i han vetllat pel bon fi de la remodelació d’aquesta creu de terme.
Mossèn Xavier Aymerich va beneir la Creu i acabats els parlaments es va cantar el nou Goig a la Creu de Santa Digna de l’autora Gemma Rovira, per part de la Coral Kandenit sota la direcció de Cristina Koch.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: