Dilluns, 4 de Juliol de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC de Vilafranca demana més sensibilitat envers el patrimoni històric

Des d’ERC Vilafranca veuen amb preocupació “l’estat de deixadesa” de certs elements arquitectònics com les restes visibles de la muralla o les creus de terme.

Els republicans van convocar la premsa aquest dilluns davant la Creu de Santa Digna per mostrar el que, al seu parer, és un exemple paradigmàtic de la “manca de sensibilitat per part de l’actual equip de govern per conservar i divulgar el patrimoni de la vila”.
La Creu de Santa Digna va ser retirada durant les obres d’urbanització d’aquesta zona i recol·locada posteriorment.

A banda de la Creu de Santa Digna, ERC ha enumerat altres casos com un tram de muralla al carrer Ponent, on hi ha l’aparcament; un altre tram de muralla amb una torre en un solar de propietat privada al carrer Hermenegild Clascar; o el que es conserva a l’aparcament soterrat de la Rambla de Sant Francesc. També lamenten la interrupció de les excavacions al pati de Cal Badia per seguir la pista del call jueu i consideren deficient la neteja i conservació del claustre de Sant Francesc.
El grup municipal considera necessari “incorporar al govern de Vilafranca la sensibilitat i el respecte envers el patrimoni històric i anar molt més enllà de les declaracions de bones intencions”. Per això proposen la creació d’una àrea de Patrimoni.

Consideren també que l’Ajuntament hauria de fer alguna actuació com adquirir el solar del carrer d’Hermenegild Clascar per fer-hi un centre d’interpretació de la Vilafranca medieval. I que una ciutat com Vilafranca hauria de tenir un Museu d’Història de la Ciutat, ja sigui incorporat dins el projecte museològic del Vinseum o bé en algun equipament municipal de fàcil accés per a tothom.
Finalment, els republicans veuen “lamentable” que encara no se’ls hagi facilitat el nou Catàleg de patrimoni cultural de la vila, una eina que qualifiquen d’imprescindible.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: