Diumenge, 28 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Alt Penedès creix per sobre del 3% el 2023, amb una terciarització de l’economia

El 2023 es tancava a nivell econòmic de manera més favorable del previst, i de cara al 2024 la sensació és d’optimisme moderat amb previsió de continuar creixent amb moderació.

Segons les dades que es desprenen del darrer Informe trimestral del mercat del treball i teixit empresarial elaborat pel Gabinet d’Estudis de la Cambra de Comerç de Barcelona, l’any passat va acabar a nivell econòmic i pel que te a veure amb l’Alt Penedès, força millor del que es preveia en el seu inici.

Segons explica la Directora d’Anàlisi Econòmica de la Cambra de Barcelona, Mari Carmen Poveda, estaríem parlant de xifres de record amb 43.605 llocs de treball el 2023 sent la més elevada en quan a afiliacions des del 2008 a l’Alt Penedès. Poveda remarca que l’economia de la comarca ha crescut un 3’2% el darrer any, amb un increment de la terciarització.

En paral·lel, el teixit empresarial penedesenc va incorporar 10 nous comptes de cotització en el darrer trimestre de 2023 respecte al mateix període de l’any anterior, amb un creixement relatiu idèntic a l’experimentat al conjunt de Catalunya.

Amb tot, la comarca frega les 5.000 persones aturades al tancament del desembre del 2023, fet que suposa també el valor més baix per a aquest mes des del 2007.

Poveda apunta que el sector serveis és el que més ha crescut a l’Alt Penedès, però també insisteix en que en paral·lel s’ha creat ocupació de qualitat en altres sectors de l’economia.

En general l’economia de la comarca, força lligada també a l’empresa agroalimentària, és molt estable ja que al seu voltant sempre es genera activitat empresarial més diversificada.

De cara al 2024, Poveda parla d’optimisme moderat, ja que la previsió es que continui creixent de manera suau coincidint en un moment encara delicat per a l’economia tant de les empreses com de les famílies. Un creixement que se situaria, segons les zones de Catalunya, entre l’1’5 i l’1’8%.

Uns creixements que es preveu que vagin de menys a més al llarg de l’any. En aquest cas però, sempre pendents del que pugui passar en el context internacional que pot tenir també efectes en l’economia catalana.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: