Diumenge, 28 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Formació Professional Dual dona resposta a les necessitats del mercat laboral

Al Penedès falten instal·ladors i les empreses demanen a l’administració que promogui l’oferta d’FP en aquest àmbit, ja que molts cicles de la família no tenen demanda.

La Formació Professional és una de les millors opcions a nivell formatiu a l’hora de buscar feina. Per la combinació entre pràctiques remunerades i l’aprenentatge a l’aula. Cada cop hi ha més empreses interessades en contribuir-hi, i alumnes que els interessa guanyar experiència.

La formació professional dual aposta per augmentar la col·laboració entre els centres de formació professional i les empreses, en el procés formatiu dels alumnes.

Aquesta setmana les Cambres de Comerç de Barcelona a l’Alt Penedès i al Garraf han organitzat una jornada dedicada a promoure els beneficis de la Formació Professional Dual en el món empresarial, mitjançant un debat entre empresaris i experts del sector.

Eva Férriz és prospectora dual del Departament d’educació i explica els beneficis que els suposa a les empreses formar part del programa de Formació Professional.

Férriz destaca que són els mateixos instituts els qui fan el contacte amb les empreses, tanmateix, des del departament d’educació, gràcies a la seva xarxa, poden fer el paper de prospectors.

Per part de les empreses, estan molt interessats a poder formar part de la formació dels alumnes a través de les pràctiques. Des de la multinacional GEDIA Espanya, amb seu a Santa Margarida i els Monjos, reivindiquen que calen tècnics i professionals formats.

A l’institut Eugeni d’Ors, hi ha 31 alumnes matriculats en Formació professional. Lluís Marinas explica que el retorn tant de les empreses com dels estudiants és sempre molt positiu.

Mònica Cabezas, de GEDIA Espanya, explica els casos d’èxit dels alumnes que han fet pràctiques a la multinacional.

Des d’Elèctrica Güell, el seu cap d’operacions destaca que hi ha una demanda real, sobretot en la branca dels instal·ladors. De manera que els alumnes que entren a fer pràctiques, majoritàriament, es queden a l’empresa.

Hem pogut conèixer l’opinió d’alumnes de l’FP d’Administració i Finances, el Marc Páez i la Áurea Vera expliquen la seva experiència.

Com passa amb tots els cicles d’FP, la titulació obtinguda en finalitzar un cicle formatiu d’FP Dual té validesa en tot l’Estat.

Amb tot, els cicles formatius de Formació Professional han crescut exponencialment des que van engegar, ara fa 15 anys, i que cada cop es veu més com una opció a la qual accedir per entrar al mercat laboral amb experiència i remunerada.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: