Dilluns, 29 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els treballadors de la Residència Mare Ràfols critiquen la seva absorció per el grup Lantus

Els treballadors denuncien que l’absorció de la residència per part del grup Lantus comportarà retallades de serveis i acabarà sent perjudicial per a les usuàries.

A través d’una nota que han fer arribar a la nostra redacció, el col·lectiu de treballadors d’aquesta residència per a dones grans explica que recentment totes les residències de les Germanes de la Caritat de Santa Anna a l’estat les ha absorbit el grup empresarial Lantus.

Segons apunten, els nous propietaris no han volgut mantenir negociacions amb els treballadors, i preparen un seguit de canvis que al seu parer afectaran la qualitat del servei que es dona fins ara a les residents. Entre altres apunten l’augment d’hores treballades, sense remunerar aquest increment; reducció de la plantilla amb acomiadaments; i també un augment de les quotes a pagar per els usuaris. Consideren que no es pot donar el mateix servei amb menys personal i menys hores de treball dedicat a cada resident.

Lamenten també que la nova empresa no té cap intenció de continuar amb la línia de treball que seguien les germanes, i que es tendirà cap a un estil de gestió deshumanitzat. Finalment es mostren preocupats tant per previsible deficiència d’atenció i de qualitat de servei per a les residents, i també l’impacte sobre les treballadores que es quedaran sense feina o veuran perjudicades les seves condicions de treball.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: