Diumenge, 28 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els camps de futbol de la comarca prenen mesures contra una sequera que els porta al límit

Ara mateix no es poden regar els camps de futbol. El camp del Molanta, de gespa natural, perd el característic verd; el Municipal de Vilafranca condiciona el dia a dia de clubs com el FC Vilafranca.

Els camps de futbol de la comarca de l’Alt Penedès no estan exempts de la situació crítica que es viu arran de la sequera. El manteniment de la gespa s’ha convertit en tot un maldecap pels clubs. Una de les amenaces, que fa un temps semblaven llunyanes, ara ja és una realitat: no es pot regar el camp.

La cosa es complica si es tracta de gespa natural. A casa nostra el Municipal de Sant Pere Molanta és tota una icona, per una herba que fa poc temps lluïa un intens verd, i que ara comença a perdre intensitat. No hi ha aigua, no hi ha vida. El clima, més càlid i sense pluges, ho ha canviat tot. El secretari del club, Ramon Sadurní, explica que abans “amb la gebrada i la humitat pròpia de l’hivern, no calia regar per mantenir la gespa”. “Només regavem durant 5 mesos a l’any”, afegeix.

Ara el Molanta només té la opció de fer servir aigua de pous o reaprofitada per regar. Sense pluja i sense reg és més complicat, però el club no es planteja renunciar a una gespa natural, que és tot un símbol del futbol de casa nostra. La bona notícia és que, tot i l’aspecte desmillorat, els jugadors no ho estan pagant.

La gespa artificial també pateix la falta d’aigua. Un exemple és el Municipal de Vilafranca, amb una superfície molt malmesa després de 10 anys de servei. Aquest mes de juny serà susbtituït, però fins aleshores, toca patir les conseqüències. Un Gerard Boira (segon entrenador del FC Vilafranca) resignat explica que toca acceptar “un problema de país” que va més enllà del futbol. Ara mateix el reg està prohibit. De moment es permet l’ús de les dutxes, però exemples com el de Figueres (on el reg i l’ús de dutxes està prohibit), no criden a l’optimisme.

El mal estat de la gespa vilafranquina condiciona a equips com el FC Vilafranca. L’entrenador, Santi Triguero, explica que els entrenaments “s’han hagut d’adaptar” a l’estat del ferm, per evitar lesions. Però malgrat això, en els entrenaments previs del partit de diumenge passat contra el Tona, Xavi Pluvins i Adri Toro van caure lesionats, en accions que es podrien haver evitat amb una gespa en òptimes condicions. L’estat de la gespa els va jugar una molt mala passada.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: