Diumenge, 28 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Vallformosa, premi Catalunya Impacta per la innovació tecnològica amb el projecte Optivinya

Vallformosa, premi Catalunya Impacta per la innovació tecnològica amb el projecte Optivinya

Vallformosa rep un dels guardons impulsats pel Cercle Tecnològic de Catalunya, per visibilitzar iniciatives de base tecnològica amb capacitat de modelar una economia i una societat més sostenibles.

El Cercle Tecnològic ha atorgat els reconeixements de la segona edició dels ‘Catalunya Impacta’ als projectes dels cellers Vallformosa, la granja ‘biotech’ de Jumpets Group i la teleassistència avançada de Seniordomo. Els guardons busquen visibilitzar les millors iniciatives de transformació econòmica i social a través de la tecnologia. Els tres premiats representen cadascun dels tres sectors productius –primari, secundari i terciari- i mostren com la tecnologia pot ser el fil conductor d’una economia resilient i de valor afegit.

Els cellers Vallformosa ha rebut el reconeixement a la iniciativa del sector primari amb ‘Optivinya’, un sistema de teledetecció aplicada a les vinyes mitjançant drons i satèl·lits per dur a terme un millor control de la quantitat i qualitat de la collita. Amb l’adquisició d’imatges multiespectrals es configuren mapes de vigor que permeten obtenir dades de l’índex de maduració del raïm al llarg de tota la campanya. En funció d’això, se segmenten i seleccionen les parcel·les idònies, s’agrupen les diferents qualitats del raïm i es poden preveure plagues i malalties. Tota aquesta informació complementa la que s’obté amb les visites a peu de camp i resulta molt valuosa per a la replantació, la poda, els tractaments i la cura de la vinya. Juntament amb altres cellers de la zona, Vallformosa ha liderat el projecte, coordinat per INNOVI i on els centres tecnològics IRTA, INCAVI i Agro Mapping han contribuït a desenvolupar-ne la investigació i la tecnologia.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: