Dijous, 25 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La 10K de Vilafranca se celebra el proper 28 de gener amb ganes de remuntar en participants

Serà la tretzena edició d’una cursa organitzada conjuntament entre l’entitat Fondistes Penedès i l’Ajuntament de Vilafranca.

Dilluns va tenir lloc al Claustre de Sant Francesc la presentació d’una nova edició de la 10k de Vilafranca amb la presència de la regidora d’esports Gemma Romeu, membres de Fondistes Penedès, el Ressò, rebost solidari i del CAP de l’Alt Penedès.

L’any passat va tenir 1500 inscrits dels quals només van arribar a meta 1153 participants. Aquest és un dels aspectes que des de Fondistes volen millorar de cara a la nova edició.

Els rècords absoluts de la prova són de l’edició passada: Mohamed El Gazouany va aturar el crono en 29’18’’ en l’apartat masculí i Núria Gil va aconseguir una marca de 33’40’’ pel que fa a la categoria femenina.

El circuit no varia del de l’edició de l’any passat i assegura un recorregut planer en les 2 voltes de 5 kilòmetres que es donen per completar la prova.

La sortida serà a la Rambla Sant Francesc en direcció a l’avinguda Tarragona, es tornarà per Amàlia Soler i s’anirà a buscar la zona del carrer comerç, tornada al centre de Vilafranca per carretera Barcelona, carretera Igualada d’anada i tornada i centre vila per passar per davant la Biblioteca Torras i Bages, la Basílica de Santa Maria, Plaça de la Vila, carrer Sant Joan i carretera Tarragona de nou.

El president de Fondistes Penedès destacava l’encant que té córrer pels carrers del centre de Vilafranca i l’animació que l’atleta pot gaudir en tot moment del recorregut.

Des de l’Ajuntament de Vilafranca, Gemma Romeu valora l’esforç que es fa per a que gent de la comarca i més enllà s’apropi a a Vilafranca a gaudir d’una matinal esportiva, tant per la gent amb un cert nivell, com els esportistes més amateurs, que fins i tot s’inicien en proves com és la 10k. L’organització i la feina dels voluntaris és clau.

A les 10 del matí es celebrarà la ‘Mini 10k’ a un preu de 2€ que s’ha ampliat un kilòmetre, amb un total de 2200 metres, per donar cabuda a més participants en la versió més inclusiva de les curses que es celebraran durant la matinal. Una prova que destinarà tots els seus beneficis a Ressò’, l’entitat de rebost solidari vilafranquina.

Durant la matinal hi hauran activitats a la rambla Sant Francesc per fomentar els hàbits saludables de la mà del CAP de l’Alt Penedès.

Les inscripcions ja estan obertes a la web de la 10k a un preu de 10€ i prop de 1000 atletes ja s’han inscrit gràcies al pack amb la Mitja Marató de Vilafranca.

Veurem si per fi, es pot baixar dels 29 minuts en una prova que ja és tot un referent al món de l’atletisme a Catalunya.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: