Dimarts, 30 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Jordi Romeu Carol guanya el III Premi de Narrativa Ciutat de Reus

Jordi Romeu Carol guanya el III Premi de Narrativa Ciutat de Reus

L’escriptor riudebitllenc va rebre el premi, dotat amb 6.000 euros i la publicació de l’obra, amb ‘L’últim transhumant’.

El llibre narra l’últim viatge amb el seu ramat i a peu d’un pastor que cada any travessa mig país per camins ancestrals des de la plana del Penedès fins a les pastures de Llívia, a les Bulloses, ja en territori francès.

La novel·la, segons el jurat, està «ben construïda i sap mantenir viva l’atenció del lector des de l’inici fins al final a còpia de trenar diverses veus narratives». També en destaca que tracta uns fets de gran interès: el final d’una activitat tradicional que s’extingeix i els canvis profunds que ha sofert la vida a pagès en les darreres dècades del segle XX i primeres del XXI. A més d’aquest testimoni històric, la novel·la també ofereix una mirada precisa sobre un ampli territori del nostre país, des del Penedès fins a la Cerdanya.

L’autor, Jordi Romeu Carol, nascut a Sant Pere de Riudebitlles el 1978, té diverses obres publicades, entre elles novel·la, relat breu i recerca històrica.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: