Diumenge, 28 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca recorda el vicari Jaume Patrici Sayrach, que va revolucionar una generació de joves

Sayrach va morir l’ 1 de gener de 2023 al seu poble natal, i un grup de penedesencs han volgut recordar com els va influir quan eren joves a finals dels anys 50 del segle passat.

El passat 24 de novembre es va fer a la sala Mossèn Vinyeta, de les parròquies de Vilafranca, l’acte de record i homenatge a Jaume Patrici Sayrach que va ser un vicari revolucionari de la parròquia de Santa Maria de 1958 a 1961.

Sayrach va impulsar una transformació de l’Acció Catòlica i de la JOC a Vilafranca, traient la joventut dels locals parroquials i impulsant-la a un compromís cívic. El vilafranquí Antoni Ribas era un dels organitzadors d’aquest acte, i recordava la seva figura i la seva ascendència en una generació de joves penedesencs.

Sayrach era un home pausat, però inquiet, espiritual però amb una amplia cultura i va connectar la joventut de Vilafranca amb grup inquiet de Barcelona. A la vila impulsà el setmanari Acción Católica, arrelat a la vila des de 1909, traient el ‘católica’ del títol i obrint-lo a les realitats setmanals de la vila i la comarca i augmentant els textos en català. Va ser a Vilafranca 32 mesos i les pressions del poder van fer que fos traslladat a Barcelona, al Poble Nou.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: