Divendres, 1 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Toio Ribas pronuncia un pregó de la festa del barri del Poble Nou amb records i referències

La festa del barri del Poble Nou començava divendres al vespre i disposava d’un pregoner d’excepció.

El periodista Antoni Ribas que no va deixar passar l’oportunitat d’adreçar-se al públic de la pista del parc Tívoli amb un missatge compendi de records, referències històriques i alguns reivindicació.

Com ell mateix ens avançava poc abans de pronunciar el pregó la reivindicació passava per reclamar més serveis pel barri i sobre tot perquè es completi la urbanització de la llosa que cobreix les vies del tren.

D’altra banda en el marc del pregó Ribas va alliberar alguns fantasmes dels seus records. De ben petit recordava una imatge d’un tema que sempre l’ha obsessionat, com és la figura de Sant Fèlix.

El pregó també va recollir algunes dades que expliquen com es va crear el barri. La més significativa la de la loteria. L’any 1928 va tocar la Grossa de Nadal al número 39.923, del qual en tenien participacions uns quants vilafranquins. Alguns d’ells amb els diners van decidir comprar-se un pati al Poble Nou i construir-s’hi una casa.

Nascut a Vilafranca el 1946, Antoni Ribas va viure molts anys al barri del Poble Nou. La seva feina de periodista l’any 1973 el va portar a viure a Barcelona. Va ser redactor a El Correo Catalán, a l’Avui i durant molts anys va ser cap de secció d’El Periódico. Entre altres llibres, és autor d’Història de Vilafranca del Penedès i de “Passant comptes amb Sant Fèlix Màrtir el llibre de l’administració del patró de Vilafranca del Penedès (1778-1876)”.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: