Dilluns, 29 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Se senyalitza la Zona de Seguretat de caça dels voltants de Vilafranca

A final de l’any passat, la Generalitat de Catalunya, a petició de l’Ajuntament de Vilafranca, va aprovar la declaració de la Zona de Seguretat de caça d’una part important del terme municipal.

D’aquesta manera, quedava prohibida la utilització de qualsevol arma de foc per a l’exercici de la caça als espais agrícoles i naturals més propers al nucli urbà. Aquest mes d’octubre, coincidint amb l’inici de la temporada de caça, s’ha senyalitzat el perímetre d’aquesta Zona de Seguretat.

Fins al desembre passat, la part no urbana de Vilafranca es considerava zona de caça lliure. Aquest fet permetia la realització d’aquesta activitat de manera lliure, i dificultava el control sobre quines persones hi estaven caçant. D’altra banda, les zones agrícoles i naturals més properes a Vilafranca són espais molt freqüentats per esportistes i caminaires, i la pràctica de la caça provocava inconvenients i situacions de risc.

Els municipis del voltant, en canvi, disposaven d’àrees privades de caça que permeten dur a terme l’activitat cinegètica de manera controlada i mitjançant un conveni de cessió de l’aprofitament de l’espai.

Espècies com ara el porc senglar, en els darrers anys han augmentat la població de manera exponencial, i estan causant nombrosos danys a l’agricultura. La tasca dels caçadors és clau per ajudar a controlar-ne la població.

Es podrà continuar caçant a les zones del terme menys freqüentades i més allunyades de la ciutat, però ho podran fer únicament els caçadors del territori. Les àrees privades de caça de Santa Margarida i els Monjos, La Granada i Santa Fe del Penedès i Olèrdola, s’han ampliat, i en aquests espais s’hi podrà continuar caçant.

D’altra banda, quan l’elevada abundància d’alguna espècie de caça ocasioni danys, la Generalitat podrà autoritzar caceres puntuals també a l’espai delimitat com a Zona de Seguretat.

Tant l’establiment dels límits com la gestió i senyalització dels àmbits, s’ha fet amb el consens i el treball conjunt de l’Ajuntament, les societats de caçadors veïnes i el Cos d’Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: