Dimarts, 18 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Unió de Pagesos demana a l’Administració consens per iniciar la temporada de caça major

El sindicat posa l’accent sobre la «greu situació de sobrepoblació» d’animals com els porcs senglars que pateix la pagesia els darrers anys.

El sindicat ha traslladat aquesta necessitat de consens, a través d’una carta, a la directora general d’Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi, Anna Sanitjas. Unió de Pagesos posa l’accent sobre la «greu situació de sobrepoblació» d’animals com els porcs senglars que pateix la pagesia els darrers anys.

El sindicat se suma a la petició de la Federació Catalana de Caça per a una convocatòria extraordinària del Consell de Caça de Catalunya. D’altra banda, demana a la Direcció General d’Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi que vetlli per la posada en marxa de les taules de cogestió per al control de danys d’espècies cinegètiques als diferents Serveis Territorials, així com per a la declaració de l’emergència cinegètica «on els indicadors superin els llindars previstos a la normativa».

El sindicat reitera que la situació de danys, tant dels senglars a la major part del país, com de conills a la plana de Lleida, és molt greu, i que les actuacions de control dels caçadors són «una de les eines a l’abast, encara que no suficient, per millorar la situació». També alerten que el control d’aquestes poblacions «s’ha de poder dur a terme tot l’any si es volen evitar els danys en moments concrets».

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: