Divendres, 1 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Sant Quintí de Mediona celebra aquest cap de setmana la 15a edició de la Fira Mata-degolla

Sant Quintí de Mediona celebra aquest cap de setmana la 15a edició de la Fira Mata-degolla

En el marc de la Fira es fan visites guiades per tal de conèixer l’evolució històrica de Sant Quintí des del seu origen com a priorat benedictí fins als fets del 1714.

Els carrers de Sant Quintí tornaran a acollir aquesta festa, que commemora la història de les viles cremades el 1714, amb un programa d’activitats més ampli en col·laboració amb el Ball d’en Serrallonga.

El tret de sortida serà el dissabte 11 de novembre amb les activitats organitzades pel Ball d’en Serrallonga, l’agrupació folklòrica local que participa a les recreacions històriques de la fira representant al sometent en el Mata-degolla. A les 11 del matí hi haurà un espectacle de titelles infantil, a la Sala Polivalent El Jardí. A continuació, s’oferirà un Vermut Electrònic. Després del dinar popular hi haurà un ‘Quinto Popular’. Finalment, a 2/4 de 8 del vespre, representació de teatre amb l’obra ‘Vanité’, a càrrec del grup de teatre l’Escorça Teatre de Sant Joan de Mediona.

La programació continuarà diumenge amb la recreació de diferents escenes de la vida al segle XVIII. L’ambientació dels carrers de Sant Quintí mostrarà com era la vida al poble abans de l’arribada de l’exèrcit borbònic, mentre que el campament militar dels Trabucaires de Santa Coloma de Gramanet presentarà la indumentària i el dia a dia dels soldats de l’època.

Es faran dues representacions històriques: la crema de Sant Quintí, amb la col·laboració del Ball d’en Serrallonga, Isaac Morera i el grup teatral Entorn Produccions; i l’afusellament de l’avi després de l’entrada de l’exèrcit borbònic a la vila, a càrrec dels Miquelets de Badalona i el grup teatral Entorn Produccions.

Fotografia d’Aureli Diaz cedida per l’Ajuntament de Sant Quintí

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: