Dissabte, 13 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
La Fira Mata-degolla de Sant Quintí torna el diumenge 13 de novembre

La Fira Mata-degolla de Sant Quintí torna el diumenge 13 de novembre

L’any 2008 Sant Quintí va decidir donar un tomb a la seva tradicional Fira, apostant per la recreació històrica i commemorant la Guerra de Successió a les terres del Penedès.

La història explica que a principi del 1714, en plena guerra, les tropes borbòniques van exigir un nou impost a la Vegueria de Vilafranca. Els municipis s’hi van negar i els borbònics van enviar un contingent de soldats a cobrar-lo, però un grup de la zona els van emboscar i els van matar. Com a represàlia es van enviar 2.500 soldats a Sant Quintí de Mediona, on s’havien fet forts els rebels de tota la comarca. A Sant Quintí les tropes borbòniques van entrar a mata-degolla, cremant-ho tot i matant a tothom qui es trobaven. Aquests fets són els que la Fira Mata-degolla commemora i recorda.
La Fira actualment ja s’ha consolidat com una de les fires potents de la comarca i compta amb vora quatre mil visitants les darreres edicions. Enguany, com a novetat més destacada hi ha la recreació que es farà de Sant Quintí com a vila cremada, en què el carrer més antic de la vila estarà ornamentat tal com va quedar després de l’entrada de les tropes borbòniques. A part, també s’hi podrà trobar les recreacions històriques de la batalla d’entrada a la vila de les tropes borbòniques i la defensa dels rebels. També hi podrem trobar una mostra d’oficis antics i esmorzar popular amb pa amb tomàquet amb mongetes amb botifarra i bolets.
A més a més, compta amb més d’un centenar de parades de productes elaborats artesanalment, i tota mena de productes locals com ara carquinyolis, ratafia, aiguardent, oli, vi, cava o carns.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: