Divendres, 1 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Mor als 81 anys Antoni Mata Casanovas, president de Recaredo

Mor als 81 anys Antoni Mata Casanovas, president de Recaredo

Antoni Mata va ser l’artífex de la gran aposta de Recaredo per la viticultura fins a assolir un model de negoci basat en la gestió de vinya pròpia

Recaredo ha donat a conèixer que ha mort als 81 anys Antoni Mata Casanovas, president de l’empresa i un dels artífexs de l’elaboració de vins escumosos de terrer i impulsor de les llargues criances. Nascut el 28 d’abril de 1942 a Can Credo, la casa de la família Recaredo a Sant Sadurní d’Anoia, Antoni Mata ja remenava llevats als 7 anys des de dalt del bocoi a les caves fundades pel seu pare.

Innovador i visionari, Antoni Mata va fer progressar el projecte familiar del celler RECAREDO des d’una visió global del negoci. Va treballar incansablement al capdavant de la gestió, la creativitat, la representació i l’enologia de RECAREDO. Una polivalència que va saber gestionar gràcies a la seva tenacitat i voluntat constant de superació.

Segons expliquen, Antoni Mata va ser l’artífex de la gran aposta de Recaredo per la viticultura fins a assolir un model de negoci basat en la gestió de vinya pròpia. Obert a l’evolució i als canvis continus, Antoni Mata va prioritzar mantenir-se fidel a l’ús de tap de suro natural com a garant de les llargues criances en ampolla, en un context històric en què la industrialització del sector va comportar la implantació dels taps corona. Aquesta singularitat, juntament amb la seva aposta ferma per crear vins escumosos sense licor d’expedició, van forjar un estil propi de vi essencialment gastronòmic, allunyat de tendències o corrents efímers.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: