Dimarts, 5 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les empreses de gestió de lleure tenen dificultats per cobrir les substitucions

Menjadors i extraescolars es veuen afectats per la problemàtica

Falten monitors de lleure per cobrir les substitucions i baixes de menjadors i extraescolars. Les empreses de gestió de lleure estan tenint moltes dificultats aquest curs per trobar personal, mentre que exposen que paguen per sobre conveni, els horaris no encaixen amb tots els perfils.

Quan monitors de lleure han d’agafar la baixa o pleguen perquè troben una altra feina de més hores, les empreses gestores tenen moltes dificultats per cobrir les baixes. Aquest és el primer curs amb el qual es troben amb aquesta problemàtica, que els està portant molts mals de cap.

De fet, des del Consell Esportiu de l’Alt Penedès no entenen per què es troben amb aquesta problemàtica enguany i per què els està costant tant omplir les baixes.

Les franges horàries en les quals es necessiten monitors de lleure són de dos quarts d’una a les tres, per cobrir menjadors, i les tardes, de quarts de cinc a sis. Des de les empreses gestores de lleure penedesenques creuen que per aquest motiu els costa trobar gent, perquè són horaris molt específics, i que tothom busca el mateix perfil per les mateixes hores.

El coordinador d’extraescolars de l’escola Baltà Elies apunta que la majoria dels treballadors estudien a la universitat i complementen els seus estudis amb menjadors i extraescolars. En algunes ocasions els estudiants tenen classes de matins i tardes i els és impossible combinar-ho, i a més, el problema de la mobilitat també els afecta.

Des de l’empresa +Klleure es troben que trobar monitors per substituir només un dia és complicat a nivell logístic per fer el traspàs correcte.

Tanmateix, des de +Klleure també apunten que han notat que després de la pandèmia hi va haver un auge de monitoratge que ara ha anat a la baixa.

Amb tot, des de les empreses són conscients de les dificultats amb les quals s’enfronten, però que es tracta d’un problema general en l’àmbit català. Des de Fundaesplai, empresa gestora de menjadors i extraescolars de l’Alt Penedès i tota Catalunya ho expliquen.

El mètode de Fundaeplai per contactar amb la borsa de monitoratge que tenen és a través de Telegram.

Qualsevol persona que estigui interessada en cobrir les baixes i entrar a la borsa de treball per ser monitor/a de lleure, es pot posar en contacte amb les empreses gestores de lleure penedesenques.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: